Inschrijven

Heeft u interesse in onze school en/of zou u uw kind willen inschrijven? Via het aanmeldformulier kunt u uw interesse voor onze school kenbaar maken. U wordt daarna uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek of een informatieochtend met rondleiding bij ons op school. Natuurlijk is ook uw zoon/dochter van harte welkom.

Aanmelding leerling
  • Bent u net verhuist en/of gaat u nog verhuizen en heeft u belangstelling voor onze school? Dan kunt u ook direct contact zoeken met school. Afhankelijk van de situatie kunnen we dan een afspraak maken voor een gesprek (071-5315109/directie@obsdestevenshof.nl)
  • Wordt uw kind 4 jaar? Een kind mag op een school worden ingeschreven met de leeftijd van 3 jaar. Dit is om te voorkomen dat ouders met hun kinderen al heel vroeg zich op wachtlijsten moesten inschrijven. Voor die tijd gebruiken we een 'vooraanmelding'. Dat is geen reservering voor een plekje, maar hiermee maak je kenbaar dat je zou willen inschrijven. Ouders kunnen op verschillende scholen vooraanmelden. Het handigst is het op de school te doen waar de ouders het kind echt zouden willen inschrijven. De school heeft dan inzicht in de interesse en kan hier op voorhand rekening mee houden.
  • Denkt u erover om van school te veranderen? Probeer altijd eerst de situatie op de huidige school te bespreken en mogelijk op te lossen is. Wij zullen na deze aanmelding contact met u opnemen. Uw kind wordt met deze aanmelding nog niet ingeschreven. Om uw kind definitief in te kunnen schrijven, heeft u een inschrijfformulier nodig. Deze ontvangt u na ons kennismakingsgesprek en nadere informatie van de andere school.

Schooljaar 2022-2023: beperkte inschrijfmogelijkheid
De kinderen die schooljaar 2022-2023 de leeftijd van 4 jaar bereiken, kunnen we niet meer inschrijven. Dit geldt niet voor de ouders/leerlingen die zich reeds hebben aangemeld voor een rondleiding of een intakegesprek. De kinderen die 4 jaar worden vanaf juli 2023, kunnen zich vooraanmelden voor schooljaar 2023-2024.

We werken goed samen met onze collega scholen in het openbaar onderwijs: PROO Leiden-Leiderdorp. In de Stevenshof zijn 2 openbare scholen, OBS De Stevenshofschool en OBS Anne Frank. Op dit moment kunt u zich nog inschrijven voor het schooljaar 2022-2023 op OBS Anne Frank. U kunt de mogelijkheden bespreken met Martine Molenaar, directeur van OBS De Stevenshof of Karin Landman, directeur van OBS Anne Frank.